livraison de concentrateurs d'oxygène

De coronacrisis slaat nog steeds hard toe in India. Maar dankzij de ontvangen financiële giften heeft ZZG, in samenwerking met de vier districten van Rotary Belux, 50 zuurstofconcentrators (type Yuwell) naar India kunnen verzenden. 

Het materiaal wordt geschonken aan de Rotary Club Moradabad Achievers in Moradabad en aan de New Delhi Midtown Rotary Service Foundation.

Bovendien nam ZZG het initiatief om, in samenwerking met de Rotary Club Antwerpen Minerva, ook 5 concentrators naar Kathmandu in Nepal te sturen. Het Nepal Health Conclave en de Rotaract 3292 van Kathmandu zullen deze ontvangen in New Delhi en ze vervolgens naar Kathmandu zullen sturen.

Een tweede zending van 50 concentrators zal de komende weken aankomen in Chennai en Visakhapatnam – gebieden aan de oostkust van India, grenzend aan de Golf van Bengalen. Deze zending zal in Chennai in ontvangst worden genomen door de Rotary Clubs van Chennai uit RI Dist 3232 en Pranavaayu Abhiyan uit Visakhapatham.

Dankzij deze samenwerkingen is de vertrouwensrelatie tussen de internationale Rotary-clubs en Ziekenhuis Zonder Grenzen verzekerd voor de toekomst.