Frequently Asked Questions

In bijlage vindt u de meest gestelde vragen aan ons team. Neem ze gerust door, ze kunnen nuttig voor u zijn.

Algemeen

Is mijn donatie aftrekbaar van de belastingen?

Ja, particuliere giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 als u in België belastingplichtig bent.

Ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar ik wil geen vast schema.

Geen probleem. Je geeft wat je kunt. Een middag per maand, een dag per jaar of per evenement. Vrijwilligerswerk moet leuk zijn voor iedereen, dus we passen ons altijd aan uw wensen aan.

Hoe kan u ons helpen?

U kan ons op verschillende manieren helpen: door een financiële gift, een schenking van materiaal, een fractie van uw tijd … Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de specifieke pagina op onze website.

Ik wil graag materiaal schenken, met wie kan ik contact opnemen?

U kan contact opnemen met 081/51 11 11 of een e-mail sturen naar secrétariat@hsf.be.

Project

Hoe lang duurt het om een project af te ronden?

Dat hangt af van de status van uw project en de financiering. Het kan 3 maanden tot een jaar duren om het project te voltooien.

Kan ik een lijst krijgen van het beschikbaar materiaal?

Nee. ZZG werkt op basis van schenkingen, dus we hebben geen vaste lijst van beschikbaar materiaal, we zijn afhankelijk van wat we ontvangen. Wij kiezen echter altijd het meest geschikte materiaal voor uw project.

Kan ik het laden van het materiaal bijwonen?

Ja, maar je moet in een veilige zone blijven die door het ZZG-team wordt bepaald.

Kan ik materiaal reserveren?

Ja, wij kunnen materiaal voor uw project reserveren indien en alleen indien het reeds in een vergevorderd stadium is en door onze BTM-eenheid is aanvaard. Wij reserveren dit materiaal echter voor een periode van maximaal 3 maanden.

Hoeveel bedragen de deelnamekosten?

ZZG rekent een vergoeding van 1.950 euro aan voor een container van 60 m³. Als u minder materiaal meeneemt, wordt de vergoeding berekend op basis van het volume en het type van het gekozen materiaal.

Kan ik mijn materiaal komen kiezen?

Nee. Het gedoneerde materiaal wordt door onze vrijwillige artsen uitgekozen naar gelang het project. Maar we geven altijd materiaal van goede kwaliteit.

Ik heb materiaal dat ik aan de container wil toevoegen, is dit mogelijk?

Ja, u kan materiaal dat u elders hebt ontvangen of gekocht hebt, toevoegen aan de container. Dit materiaal moet, op uw kosten, ten laatste de dag vóór het laden worden binnengebracht. Wij slaan uw persoonlijke uitrusting echter niet langer dan een maand op in onze magazijnen.

Andere vragen?