Onze laatste nieuwsbrief

Ontdek onze laastste acties en volg het leven onze verenigin.

Ziekenhuis Zonder Grenzen

Ziekenhuis Zonder Grenzen wil, dankzij een duurzamer gebruik van medisch materiaal en ziekenhuisapparatuur, op een vrijwillige en verantwoorde wijze bijdragen aan de verbetering van de gezondheidszorg in de wereld.

Hôpital Sans Frontière entend concourir de façon bénévole et responsable à l'amélioration des soins de santé dans le monde grâce à une utilisation plus durable du matériel hospitalier et médical.

Ontdek ons in de video

Representatieve projecten

Nieuwe zending van appartuur voor TVC Medical – RDC

Op 22 april 2024 heeft het ZZG-team 7500 kg medische apparatuur geladen voor het ziekenhuisorganisatie TVC Medical in Kinshasa. Deze apparatuur omvat bedden, apparatuur om het comfort van opgenomen patiënten te verbeteren, elektronische apparaten en apparaten voor het meten van vitale gegevens (bloeddrukmeters, echografieapparaten, beademingsapparatuur, ...). Deze apparatuur zal een deel van hun verouderde uitrusting vervangen. TVC Medical heeft al donaties ontvangen van ZZG in 2018. HSF...

read more

Een partnerschap dat het verschil maakt – Cuba

En maart en april 2024 hebben we twee donaties van medische apparatuur naar Cuba gestuurd. De toegang tot gezondheidszorg blijft moeilijk op het eiland. Om deze reden heeft Adriano Solidaire besloten om een beroep op ons te doen om verschillende ziekenhuizen te helpen. Deze zendingen zijn bedoeld om het leven van de kwetsbare mensen in Cuba te verbeteren. Er staan nog meer toekomstige projecten met Adriano op stapel...

read more

Verzending van 3 containers naar AHLS (Senegal)

Tussen 11 en 15 januari 2024 hebben we 3 containers met materiaal naar de organisatie tegen het lijden, AHLS, verzonden. Dankzij deze containers heeft HSF deelgenomen aan de actie van de vzw AHLS om de toegang tot gezondheidszorg in Senegal te verbeteren. In 2023 hadden we al 7 containers verzonden, die een hele gemeente (Nioro du Rip) van basisgezondheidszorg hebben voorzien. Voor deze nieuwe zendingen hanteren we hetzelfde principe, waardoor honderdduizenden mensen toegang krijgen tot...

read more

Getuigenissen

“ZZG maakt het ook mogelijk vriendschappelijke relaties aan te knopen en wederzijds verschillende culturen te ontdekken. Een grote rijkdom.”
Bekijk de volledige getuigenis
Etienne Rosman

Lid, Rotary Club Namur-Confluent

« Wij zijn ZZG zeer dankbaar voor de recente donatie van medische en ziekenhuisapparatuur en verbruiksgoederen. »

Violette TATETE

TVC Médical

“Dankzij uw steun hebben we veel gemeenschappen in West-Afrika kunnen helpen en hen toegang kunnen geven tot fatsoenlijke gezondheidszorg. Het leven van tienduizenden mensen is positief kunnen veranderen, en zij danken u uit de grond van hun hart.”

Yves Bodson

AHLS Humanitaire

Onze geschiedenis

1992

Oprichting van ZZG

ZZG Ziekenhuis Zonder Grenzen werd in 1992 opgericht door Claude Simon, met de steun van de Rotary Club van Namen-Confluent, in de overtuiging dat het belangrijke materiaal dat regelmatig door de Belgische ziekenhuizen wordt vernieuwd, een nieuw leven kan krijgen op plaatsen waar de middelen schaars of onbestaande zijn.

1995

Erkenning van ZZG

ZZG richt zich uitsluitend op ontwikkelingslanden en wordt erkend door internationale instanties zoals het Rode Kruis, de Verenigde Naties, de Europese Unie en door de Koning Boudewijnstichting in België.

2005

Betrokkenheid van Rotary

Formalisering door de raad van bestuur en het management in de statuten van alle Belgisch-Luxemburgse Rotary-districten. ZZG wordt beheerd door een team van vrijwillige Rotarians, ondersteund door een permanente structuur.

2016

Verhuis naar de site in Champion, Namen

Aankoop van de vroegere site van de Nationale Defensie in Champion van de stad Namen en overbrenging van alle ZZG-activiteiten naar één enkele site in een gebouw van 6300 m².

2021

ZZG vandaag

In bijna 30 jaar tijd voerde ZZG meer dan 800 humanitaire projecten uit met een langetermijnperspectief en een duurzame aanpak door gezondheidscentra uit te rusten, hoofdzakelijk in Afrika en Azië. ZZG trad ook regelmatig op in noodsituaties bij natuurrampen of oorlogen.