In oktober 2020 werd ZZG gecontacteerd door de heer Okitapoy, hoofd van “Dynamique du Regard pour l’Avenir“. Deze vzw zet zich in voor het welzijn van de armsten in de Democratische Republiek Congo (DRC). 

De reden voor het contact met ZZG is de uitrusting van een polikliniek met een oppervlakte van 500 m², meer bepaald de kliniek Notre-Dame de Lodja. Het gebouw in kwestie ligt naast het scholencomplex Institut Supérieur des Techniques Médicales, waar hoger onderwijs in de medische zorg wordt gegeven. 

la Polyclinique Notre-Dame de Lodja

De gezondheidsstructuren van deze regio zijn in een vrij gevorderde staat van verval. Het vervoer van patiënten van deze polikliniek naar het nabijgelegen Otema-ziekenhuis wordt bijvoorbeeld bemoeilijkt door de slechte toestand van de wegen. De situatie zou mede verholpen kunnen worden door de polikliniek uit te rusten zoals het hoort.

De polikliniek Notre-Dame wordt geleid door Dr. Otimba, een huisarts met een specialisatie in gynaecologie, en wordt ook bijgestaan door de Zusters van St. Franciscus van Assisi, waar zusters in opleiding ook als verpleegsters werken. 

Een container van 60 m³ werd gecharterd om deze cruciale leemte deels op te vullen. Zowel basismateriaal zoals bedden, onderzoeks- en gynaecologische tafels, nachtkastjes, rolstoelen, kantoormeubilair, een negatoscoop … als meer gesofisticeerde apparatuur, zoals een echografieapparaat, een centrifuge en pediatrische monitoring werden in de container geladen.