Caisse de matériel envoyée au Népal par HSF

De situatie in India en Nepal is door de COVID 19-epidemie catastrofaal, met meer dan 400.000 nieuwe infecties per dag. Als er geen actie wordt ondernomen, zal het virus zich sneller verspreiden, met alle gevolgen van dien. Als reactie op deze noodsituatie zendt Ziekenhuis Zonder Grenzen containers met ziekenhuis- en medische uitrusting naar India. Een nieuwe uitdaging voor ZZG. 

In samenwerking met de vier districten van Rotary Belux en dankzij de financiële giften die werden ontvangen, heeft ZZG een eerste zending van vijftig (50) Yuwell-zuurstofconcentratoren kunnen uitvoeren om de slachtoffers van de COVID-19-crisis die in India woedt, te helpen.

Zuurstofconcentratoren zijn elektrische apparaten voor medisch gebruik die de omgevingslucht filteren om er zuurstof uit te halen. Deze zuurstof wordt dan aan de patiënt toegediend via een plastic buisje dat op een neussonde is aangesloten. Zuurstofconcentratoren zijn de meest kosteneffectieve methode van zuurstoftherapie op de thuiszorgmarkt.

De uitrusting wordt geschonken aan de Rotary Club Moradabad Achievers in Moradabad en de New Delhi Midtown Rotary Service Foundation.

Ziekenhuis Zonder Grenzen heeft ook het initiatief genomen om, in samenwerking met de Rotary Club Antwerpen Minerva, vijf (5) concentrators naar Kathmandu in Nepal te sturen, waar het Nepal Health Conclave en de Rotaract 3292 van Kathmandu ze in New Delhi zullen ontvangen en naar Kathmandu sturen.

Een tweede zending van vijftig (50) concentrators is voor de komende weken gepland voor Chennai en Visakhapatnam – gebieden aan de oostkust van India, grenzend aan de Golf van Bengalen.  Deze zending zal worden ontvangen in Chennai door de clubs.

Rotary van Chennai van RI Dist 3232 en Pranavaayu Abhiyan van Visakhapatham.

Er is een vertrouwensrelatie tot stand gebracht tussen de Internationale Rotary Clubs en Ziekenhuizen Zonder Grenzen in de hoop dat de mensen de toekomst in een beter licht zullen kunnen zien.